UÇAN ADAM HEZARFEN'İN MACERALARI
Gezi Programı:
Gezimiz, İstanbul’un en eğlenceli yerlerinden biri olan Tünel Meydanı’ndan başlıyor. Buradan Galata Kulesi’ne kadar ilginizi çekecek pek çok şey göreceksiniz.
Gezimize meydana adını veren Tünel’i görerek başlıyoruz. Tünel aslında bir çeşit metro. Burası Londra Metrosu’ndan sonra Dünyanın en eski ikinci metrosu. Tünelin içine doğru yol alan vagonlar, Jules Verne’nin, “Dünyanın Merkezi’ne Seyahat” kitabını akla getiriyor.
Tünel’den sonra Galata Kulesi’ne doğru yolumuza devam ediyoruz. Kuleye inen cadde boyunca müzik aletleri satan mağazalar yer alıyor. Çocuklar için müzik aletlerinin oyuncakları yapılmış. Kısa bir yürüyüş sonunda masalsı görünümüyle Galata Kulesi çıkacak karşımıza. Kule o kadar yüksek ki bizler yanında çok küçük kalıyoruz.
Hezarfen Ahmet Çelebi, kendi yaptığı kanatlarla kuleden Üsküdar’daki Doğancılar semtine kadar uçmayı başarmış. Galata Kulesi’nin en üst katına asansörle çıkıp İstanbul’a kuşbakışı bakacağız. Hezarfen’in ne kadar uzağa uçtuğunu görünce çok şaşıracaksınız. İnişi ise eski çağlarda olduğu gibi merdivenlerden yapacağız. Merdiven demişken şehrimizin en yakışıklı merdiveni Kamondo Merdiveni’nde bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmuyoruz.
Öğle yemeği sonrası tam 500 yıllık Rüstem Paşa Han’da bulunan heykel atölyesine gidiyoruz. Burada heykel sanatçısı Nilhan Abla bizlere çamurdan heykel yapmayı öğretecek. Sizler de dilediğiniz bir şeyin heykelini yapıp bugünün hatırası olarak evinize götüreceksiniz.
NOT: Çocuklar heykel yaparken anne babalarla İstanbul’un en sıra dışı yapılarından sayılan ve bir zamanlar Katolik Manastırı olan Arap Camisi’ni geziyor hem onun hem de Karaköy’ün geçmişi hakkında anlatılan ilginç hikâyeleri dinliyoruz.
Katılım Yaşı 6 - 12 arasında, velisi ile birlikte olmalıdır.
TUR FİYATI
ÇOCUK 175 TL
YETİŞKİN 150 TL
Programa Dahil Olan Hizmetler:
• Ömer Kokal ile Uzman rehberlik hizmeti ve söyleşiler,
• Öğle Yemeği
• Heykel Atölyesi Deneyimi
• Galata Kulesi Giriş Ücreti
Programa Dahil Olmayan Hizmetler:
• Kişisel harcamalar
TUR SAATLERİ
10.00 – 15.00